2014. április 9., szerda

We Love Books - Tag

Sziasztok!
Itt is vagyok egy új bejegyzéssel, még ezen a héten, de lightosra vettem a figurát, így csak egy taget kaptok. Ugye hetente van új könyvkritika, de lehet, hogy többet is kaptok az egyik rovat folytatásaként, vagy egy tagbe csomagolva. Jó szórakozás, kommentelni szabad! :)
Pusszy


1. Ha a könyveid közül csak egyet tarthatnál meg, a többit pedig el kellene dobnod, mi lenne ez az egy könyv?
Gyerekek, ez egy olyan lehetetlen kérdés! Mint hogy egy anya válaszon a gyerekei közül! Soha, ismétlem SOHA nem volnék képes ilyen szörnyű döntést meghozni. Minden könyvemet szeretem, jó talán, esetleg némelyiket nem annyira, de akkor se dobnám ki őket! Ez hallatlan! Szóval híven küzdök az "egy moly nem moly egy könyvvel" mozgalom mellett és ezt most szó nélkül hagyom.

2. Melyik az a könyv, amit soha nem olvasnál el újra? 
Ilyenkor az emberek általában a legjobban utált könyvüket hozzák fel, de én (mint már megszokhattátok) különcködöm. Mivel még soha nem játszottam úgy igazából Mazochista Molyosat, ezért inkább a nem annyira kedvelt könyveket olvasnám újra, mint a kiskoromban imádottakat. Tudom, hogy kiskoromban nem a legigényesebb olvasmányaim voltak, ezért nem szeretném őket újraolvasni, mert tudom, hogy mai fejjel megtörne a kis kori varázsa.

3. Szoktál rágcsálni, vagy iszogatni valamit olvasás közben?
Mivel én egyfolytában eszek, ezért ha úgy adja a sors, akkor igen. Például sulis - kajás szünetben a szendvicsem társaságában vagy pedig (amivel anyut teljesen kiborítom) hogy a családi, asztalnál való étkezés közben fél kézzel a könyvet tartva eszem a levest, aminek a fele, természetesen, a terítőn landol.

4. Mikor kezdődött az könyvek iránti szereteted és melyik volt az egyik első könyv amit olvastál?
Huh, mint már említettem, nekem ez több mint 7 éve bennem van. Annyira, hogy már suli előtt is tudtam olvasni, annyira szerettem. Ebből adódóan, és abból hogy elégé szenilis vagyok, nem emlékszem, hogy mi volt Az első könyvem, amit sajnálok, viszont azért mégiscsak jó, hogy már olyan régi, hogy nem is emlékszem (bár ez az én esetemben nem mindig igaz, ugye, mert nem csak az idő miatt felejtek el dolgokat :D)

5. Nagyon romantikus vagy nagyon akciódús?
Szerintem nem jó, ha valami csak. És pont a 2 legjobb fajtát hozták fel, ugyanis van egy titkos receptem a jó könyvekre, és ez a két hozzávaló szerepel a listán, de csakis egyenlő arányban. Kell is ez, az is. Természetesen kikapcsolódásnak én is elő szoktam néha venni pár full-love-storyt, de ezen nem lehet felnőni, ez csak kikapcsolja az agyat, nem beindítja. Ugye a másik ellentét, ahol minden sarkon megölnek valakit, de már az író se tudja, hogy hol/mikor/kit/kinek a macskájával. Ez meg az agyfárasztó kategória. Szóval ha figyeltetek: akció dús+nyálcsöpögős=viszonylag normális agy. És szerintem azért jó, ha egybe zsúfoljuk a kettőt.

6. Függővég vagy lezárt befejezés?
Na, figyeljetek, mert csalok! Könyv lezárt, sorozat darab függővég. Tadám!

7. Kicsi vagy nagy könyv?
Méretben a kicsi, mert kényelmesebb, kevesebb helyen elfér, és hát nem jó olvasni egy A/4-es könyvet, na! De oldalszámra természetesen minél több, hogy az írónak több és több oldala legyen precízen kifejteni a dolgokat, úgy, ahogyan ő szeretné.

8. Egy műfaj vagy többnek a keveréke?
Ha kotyvasztósat játszunk, abból mindenképp érdekesebb valami jöhet ki, mintha maradnánk az alap sablonoknál, ezért is támogatom a 2in1 féle módszereket.

9. Múltban, jelenben vagy jövőben játszódód történetek?
Jobban kapható vagyok az itt és most műfajra, de emellett érdekel a különböző írók jövőbeli jövőről alkotott elképzelése is. Így ezt a kettőt szoktam vegyíteni, ha lehetséges.

10. Önálló könyv vagy sorozat?
Sztoritól függ. Mindenképp van, ami megér 2-3, vagy több részt is, de van, amikor jobban jártunk volna, ha az író szó szerint összecsapja egy könyvé, mert legalább nem kell hosszú-hosszú könyveket végigolvasnunk egy röviden is izgalmas történet végéért.

8 megjegyzés :

  1. Ez a rész nagyon tetszett! Tök, jó hogy az ilyen rovatokon keresztül meg tudunk téged ismerni. Nekem nagyon tetszett! Vagy ezt már mondtam??? Na mindegy! :D:D:D Hamar következőt!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök,, hogyha nem untatlak titeket az ilyenekkel! ;)
      és akkor szuper! ;)
      Igenii$! :)

      Törlés
    2. Lophatok, Misszisz?? :D Nekem is nagyon bejön az ilyesmi :P

      Törlés
  2. Honnan szerzed az ilyen tageket? :)

    VálaszTörlés
  3. Tök érdekesek ezek a book tag-ek, már egy csomó helyen láttam. Ez a bejegyzés nagyon tetszett :D

    VálaszTörlés