2013. december 30., hétfő

Karácsonyi ajándékok

Karácsonyi ajándékok

Most, hogy, elmúlt már a karácsony, és körbejártam a rokonságot, gondoltam, leírom ide nektek, hogy miket szereztem e csodás ünnep alkalmából. :)


Mitch Albom
Az idő ura

Amióta az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt.
Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában.
Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek - egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg milliomos oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket.
A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy maga is eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla.


Laurie Halse Anderson
Hadd mondjam el...
Miért kerülik Melindát iskolatársai?
S ő miért viselkedik olyan különösen? Alig beszél, egyre inkább magába zárkózik, pedig nagyon is szeretne ismét a közösséghez tartozni. Történhetett valami, de mi és mikor? Mi okozza a zavart a tizennégy éves lányban s körülötte? Mi oszlathatja el annak a borzalmas nyári bulinak az emlékét, s teheti a helyére az ott történteket? Ezt meséli el a szerző díjnyertes, több nyelvre lefordított, drámai erejű, ugyanakkor az iróniát sem nélkülöző könyvében.

Jenny Dowmham
Amíg élek
Előbb-utóbb mindenki meghal - mindannyian tudjuk. A tizenhat éves Tessa, akinek csupán hónapjai vannak hátra, talán mindenki másnál is jobban tudja. De van egy listája: felsorolta azt a tíz dolgot, amit még meg akar tenni, mielőtt meghal. Az első helyen a szex áll. Lehetőleg még ma. De nem mindig könnyű elérni, amit az ember akar, és amit akar, nem mindig esik egybe azzal, amire szüksége van. És néha a legváratlanabb dolgok lesznek a legfontosabbak. Felemelő, életigenlő és boldog - ez a rendkívüli regény azzal ünnepli az életet, hogy szembenéz azzal, milyen valójában a halál.

Siobhan Dowd - Patrick Ness
Szólít a szörny
A szörny, ahogy a szörnyek szokása, nem sokkal éjfél után jelent meg. Conor ébren volt, amikor megérkezett. Rémálomból riadt fel. Nem egy rémálom volt ez, hanem az a rémálom, amit annyiszor álmodott mostanában. Az, amiben sötét van és vihar és sikoltás. Az, amiben kicsúszik keze szorításából a másik kéz, akárhogy is próbálja megtartani. Amelyik mindig úgy végződött, hogy ... De ez a szörny valahogy másmilyen volt, nagyon öreg és vad, és a legveszélyesebb dolgot akarta Conortól. Az igazságot. Patrick Ness lenyűgöző regényt írt a népszerű író, Siobhan Dowd történetéből, akit túlságosan korai halála akadályozott meg abban, hogy azt saját maga fejezze be. Bátor, könyörtelenül őszinte, alapvetően szomorú, de mégis humorral színezett, kivételesen megindító írás arról, hogyan fogadjuk el veszteségeinket.



Hát, én őket kaptam karácsonyra, kommentben írjátok meg, hogy nektek miket hozott a Jézuska! ;)
Pusszy

4 megjegyzés :

  1. Nekem a Bábelt hozta, az Eclipse-t és a Breaking Dawn-t. Az utóbbi kettő a Twilight soozat utolsó 2 része :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh a Bábel nagyon jóóó! A szekuritis a legjobb!:) A Twilightot is olvastam, de valahogy annyira nem kapott el...

      Törlés
  2. én is megkaptam a Bábelt meg az angyalvágy (nem hiszem h ismeritek de egy nagyon jó angyalos könyv) és a csontváros harmadik részét (sztem ezt se ismeritek de ez is egy nagyon jó könyv)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki a Bábelt kapta karácsonyra? xD
      Tévedtél, mert mindkettőt ismerem! :P Jó olvasást! :)
      Pusszy

      Törlés