2013. október 17., csütörtök

Szülinapi könyvlista

Sziasztok! 
Mivel nemsokára itt a szülinapom, ezért gondoltam, hogy ma megosztom veletek a szülinapi listámat. Tádá!



Kezünkben a jövő

1996-ban játunk. Josh és Emma világéletükben szomszédok voltak, és a legjobb barátok is. Azonban tavaly novemberben minden megváltozott közöttük, amikor Josh családja postán megkapja az Amerikai Online Cég (AOL) CD-jét, és az édesanyja, átküldte Emmához, hogy a lány feltölthesse az anyagot az új számítógépére. Amint bejelentkeznek, automatikusan a Facebook oldalára lépnek be – csakhogy a Facebookot még fel sem találták! Legnagyobb döbbenetükre feltárul előttük a tizenöt évvel későbbi életük. Később valahányszor újra ránéznek a profiljukra, azt látják, hogy a jövőjük is megváltozott. Miközben az életükben bekövetkező eseményeket próbálják feldolgozni, kénytelenek szembenézni azzal, mit csinálnlak jól és rosszul – a jövőben. Facebook függőknek kötelező!




Tizenhárom okom volt...


Clay Jensem semit sem akart tudni Hannah Baker kazettáiról. Hannah meghalt – gondolta -, magával kellet volna vinnie a titkait. Aztán Hannah hangja közölte Clay-jel, hogy az ő neve is elhangzik a kazettákon és az is, hogy Clay valamilyen módon felelős a haláláért. Aztán Clay egész éjszaka a kazettákat hallgatta. Hannah szavai nyomán bejárta a városkájukat… és amire fényt derített, az örökre megváltoztatta az életét.



Életed regénye

Kitty Logan újságírónő karrierjét egy csúnya botrány kettétöri, ráadásul akihez segítségért fordulhatna a nehéz időkben, legjobb barátnője és mentora, akkor tudja meg, hogy halálos beteg. Constance utolsó kívánsága, hogy Kitty írja meg helyette élete regényét, amire már nem maradt ideje, Az egyetlen sorvezető, amit Constance hátrahagy, egy 100 nevet tartalmazó lista, semmi több. Kik ezek az emberek? Valóban léteznek vagy csak a fantázia szülöttei? Milyen kapcsolatban állnak egymással, és mi lehet a sztori, amit Constance hétpecsétes titokként őriz, Kitty mindent feladva elindul, hogy beteljesítse barátnője végakaratát, és egy rejtélyekkel teli, fordulatokban gazdag nyomozás során nem csak annak a száz embernek a meglepő és torokszorító történetét érti meg, akik a listán szerepelnek, de a nem mindennapi küldetés a saját életében is megannyi pozitív változást hoz. 

Cecelia Ahern - Életed regénye


Egy igazi amerikai lány

Samantha (Sam) Madison egy tizenéves amerikai lány, aki se nem olyan szép és népszerű, mint nővére, Lucy (hogy is lehetne, hisz a rettenetes világ elleni lázadása jelképéül az összes ruháját feketére festi, s bozontos hajjal bakancsban jár-kel), se nem olyan okos, mint a húga, Rebecca, csak egy egyszerű, átlagos tini, akinek az életét a rajzolás és ska zenék hallgatása tölti ki. Ja és persze titkos szerelme: Jack. De mit tehet az ember, ha rajongása tárgya történetesen épp a saját nővérének a fiúja? Sok mindent nem, csak annyit, hogy érzéseit megosztja egyetlen barátnőjével, Catherinnek, akiben remek partnerre lelt a suli menő diákjainke utálatában. Na és természetesen a naplójávan, melyből mi is megtudhatjuk, mi az a tíz dolog, amiért ki nem állhatja Lucyt, amiért olyan szeretne lenni, mint a No-Doubt nevű banda énekednője, s legfőképpen melyek azok az érvek, amiért a nővére barátjának őt kellene szeretnie. Szóval Sam csak álmodozik… Aztán megismerkedik Daviddel, aki kedves, aranyos, szeretnivaló, s nem utolsó sorban épp olyan mint ő, azt leszámítva, hogy történetesen az elnök fia. És a bonyodalmak csak most kezdődnek…

Meg Cabot - Egy igazi amerikai lány





a többi most nem jut eszembe...

Puszi

4 megjegyzés :

  1. Wow! Ezek tényleg érdekes könyvnek látszanak... És amúgy mikor lesz a szülinapod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hát október 23. -án... az egész ország engem fog ünnepelni :-P

      Törlés
    2. Az szuper nekem meg a te szülinapodhoz képest pont egy hónapra :) (nov. 23.-án)

      Törlés
    3. Akkor boldog szülinapot nekünk!

      Törlés