2013. október 1., kedd

A Szent Johanna Gimi

Sziasztok!
2013. Október 1. A nap amikor a blogom megnyitotta kapuit. Hű. Na nem akarok itt rizsázni tök feleslegesen, szóval el is kezdem... :)


A Szent Johanna Gimi

Elsőnek a kedvenc könyvemmel szerettem volna kezdeni, ami az szjg volna. Remélem, hogy amikor megláttátok, hogy erről fogok írni, nem nyomtatok ki. Azonnal. Tudom, hogy ezzel a könyvvel kapcsolatban nem lehet közömbösnek maradni. Van aki nagyon imádja (ÉNNNNNNNNN) és van aki nagyon utálja. Van aki a kezdetektől fogva ismeri és szereti és van aki az azértsemolvasomel csoportot gazdagítja. De attól még ne felejtsétek el, hogy amit le írok ebben a blogban az az én saját véleményem , és nem másé. Sem most sem a továbbiakban nem engedem magamat befolyásolni. Köszönöm.


Google:
A Szent Johanna gimi (röviden SzJG vagy SZJG) egy nyolc részből felépülő ifjúsági-sorozat, melynek alkotója Leiner Laura magyar írónő. A naplóregény-sorozat főszereplője Rentai Renáta, aki egy budai francia tagozatos magángimnázium, a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium tanulója. A sorozat köteteinek kiadója a Ciceró könyvstúdió. Az első kötet 2010-ben jelent meg, míg az utolsó, két kötetből álló rész kiadására 2013-ban került sor. 2013 májusában megjelent egy kiegészítő kötet is Kalauz alcímmel, amely a sorozattal kapcsolatos információkat tartalmaz.
A könyvsorozat a főhős naplójának formájában a gimnázium 9–12. b osztályának mindennapjait mutatja be az iskolakezdés kisebb-nagyobb méretű zökkenőit, a középiskola hétköznapinak számító történéseit, valamint a továbbtanulás és elválás sokszor embert próbáló nehézségeit is beleértve. A Szent Johanna gimi a 2010-es évek egyik legnépszerűbb és egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező ifjúsági sorozatának számít Magyarországon.

Az én véleményem:
Szerintem egy nagyon jó könyv(persze, hisz a kedvencem :P). Azt bírom benne a legjobban, hogy megnevettet. Teljesen hétköznapi szitukból olyan helyzetet alakított ki Laura, hogy képes voltam rajta órákig nevetni. Nem erőltetett, nem hihetetlen de nem is hétköznapi. Egyszerűen olyan amilyenek lennie kell. Amilyet érdekel a mai fiatalság. Ami miatt több ezren azt tudták mondani, hogy bocs nem érek rá, olvasok. És ez király, mert végre ki lehetett őket robbantani az okos telefon mögül. 
Én az első 2 kötetet majdnem 1 éve, a szülinapomra kaptam. Már sokat hallottam róla, és így elkezdtem olvasni az étteremben... ;) A 3., 4. és 5. kötetet 2012 karácsonyán kaptam meg, mire már kellően megszerettem a történetet. Ugye, a 6. kötet megjelenésére 2013 februárjában került sor, amire véletlenül odakeveredtünk és szándékosan maradtunk. Addigra végeztem az előző 5-tel így a buszon már el is kezdtem. A 7. dedikálására a bátyámmal mentem órákkal a kezdés előtt. De megérte, ugyanis enyém lett az 58. dedikált Szent Johanna Gimi Útvesztő példány. Az utolsó rész megjelenésére már nem mentem el, mert nem akartam. A Kalauz a szülinapi ajándékom lett volna, ha anyu le nem bukik... :)   
Kedvenc szereplőm egyértelműen Dave. Mert. 
Konkrét kedvenc részem nincs, mindegyiket imádtam, de 3. nekem túl depis volt, a 7. meg konkrétan CSAK a szalagavatóról és a továbbtanulásról szólt. Az elsőben meg idegesített, hogy Dave-et folyton Dávidozta az írónő. Kedvenc részem sincs, mert csak így hirtelen képtelen vagyok egyet kiemelni és azt mondani "az a kedvencem". Mert nem. 
Nagyon tetszik, az egyedi/általam még nem látott pontozási módszere. 
Az a nagyon jó ebben, hogy egyedi. A főszereplő lány stréber. Oké. Szeret olvasni. Oké. Na de, a kedvenc zenéje a Beatles. A BEATLES!!!!!!!!!!! Meg aztán kegyelem kettes rajzból! A raszta, tetkós, piercinges, fültágítós srác, aki a diri igazgatója. Aztán az emóból lett hippi. No comment...
Totálisan ajánlom!!!!!!!!!!


Puszi: Én











8 megjegyzés :

  1. Szia! Én is imádom az SzJG-t. Pontosan úgy vagyok vele mint te. Nem bírok egy kedvencet kiválasztani mert nem lehet. Itt (szerintem) vagy szereted az egész sorozatot vagy nem. Mondjuk a 3. rész tényleg lég depis de azért még tetszett. Örülök, hogy a blogod könyvekkel foglalkozik mert én eléggé könyvmoly vagyok. :D:D:D És így legalább a te jóvoltodból megismerhetek még több érdekes könyvet. Várom a következő könyv bemutatót. Addig is I ♥ SZJG!!! I ♥ BOOK

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lola!
      Nagyon-nagyob kedves vagy köszönöm szépen!! Örülök, hogy tetszett, és én is szerettem a 3. részt, nagyon is!! Egyébként olyan poén, hogy egy csokiimádó lett az első kommentelő... Puszi, és addig is éljenek a könyvmolyok!! :-*

      Törlés
  2. Szia! Én sem tudok többet hozzáfűzni az előttem szólóval úgyhogy csak annyit mondok, hogy éljen az SZJG és király a blogod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Móni!
      Köszönöm szépen nagyon rendes vagy, és éljen az SZJG! Puszii
      u.i.: tök jó a profil képed! ;-)

      Törlés
  3. Dear, Mrs.Gomboc Artur!
    I like this paige!You'r so great!!!This is my favorite Hungarian paige!!!!!

    By:Jennet Ferguson

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Jennet!
      I'm so happy, because for you liked my blog!! And can i question, than what are you from? and do you understand my blog? Xoxo: me

      Törlés
    2. Dear,Gomboc Artur!
      I'm from America but my parents have a job in hungary and we have to leave America:'( And now i'm reading your website.Yeah,I understand your website or ,,blog,,(?).Because I can translate it with your website settings.
      By:Jenett Ferguson ;)

      Törlés