2014. szeptember 3., szerda

Kis Családom Book Tag + egyéb információk

Sziasztok! :)
Most egy taggel jelentkezem, ami remélem tetszeni fog, illetve az iskola miatt a bloggal kapcsolatos kérdéseket fogom megvitatni Veletek. No akkor vágjunk is bele! :)
Pusszy

Kis Családom Book Tag
Játékszabályok:
  • Vedd számba a családodat és válaszold meg a rád vonatkozó kérdéseket.
  • A játék közösségi, szóval bárkinek tovább adhatod és bárkinek jogában áll visszautasítani a kitöltést.
  • Szabadon is vihető, ha senki nem hívott meg, de kedven van velem játszani.
  • Kötelező feltüntetni a játék kezdőoldalát – a Hagyjatok! Olvasok! blogot, linkkel együtt, hogy a teljes kérdéskör eljusson mindenkihez!
Remélem mindenkinek egyértelmű, a megjelölt linken ott van az összes kérdés, de én most csak az negme érintőkre válaszolok, szóval azokra "amilyen családtagom van". Ergo nem az adott személy válaszol (anya, apu, öcsi, nagyi) hanem én, csak simán ez a kérdés "neve". Én ugyan nem kaptam meghívást, de jópofának tartottam,  így megcsinálom és most se kívánkozok senkit se megjelölni, a kedvet érez ahhoz, hogy megcsinálja, az vigye nyugodtan, forrással (!), én az alap-blogról loptam. :) 

Először is én

– Melyik a legrégebben kedvenc könyved?
Phu, én ugye nagyon régóta, kb. 5 éves korom óta olvasok, így ugye nem emlékezek, de az első, amit olyan 7 éves koromban olvashattam, és a mai napig oda vagyok érte, a szerelem még mindig tart, az a Harry Potter sorozat. Hogy lehet eme csodaművet nem szeretni???

Nagyobb testvér:

FIÚ – Melyik iskolai köteleződet utáltad / utálod nagyon, de nagyon?
A Tüskevárat végigolvasni maga volt a kínszenvedés, uhh, azt nagyon utáltam, meg egy éve nagyon lázongtam a Kőszívű ellen is, de így távolabbról visszatekintve már nem is olyan vészes.

Szülők:

ANYA – Anya vagy apa miatt olvasott könyv? Ő javasolt, az ő kedvence vagy csak ő vette neked ajándékba!
Anyu javasolta 2 évvel ezelőtt a Jane Eyre-t, ami nekem kifejezetten nem tetszett, nem tudom mit vannak úgy oda érte. :D Illetve mi mindig írunk listát, de egyik karácsonykor anyu vett nekem csak úgy látatlanba egy könyvet, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei-t, amit viszont nagyon-nagyon imádtam! Nem sokára kritika! ;)
APA – Melyik az a könyv vagy könyvsorozat, amit jobban szeretsz filmben vagy tv sorozatban?
"Sajnálatos módon" előbb kezdtem el nézni a Carrie naplóját, mint olvastam volna, és az első évad után nem tetszett az első 10-20 oldal, de természetesen majd még próbálkozok! ;) Illetve nagyon érdekelne még a Pretty Little Liars/Csinos kis hazugságok könyv-változata, mivel a sorozat valami elképesztő!!!

Kisállat –

KUTYA: Az a műfaj vagy téma, amit egyszerűen ki nem állhatsz?
Nem túlságosan vagyok oda a sci-fiért...  
MACSKA (5 is van xDD): Az a műfaj vagy téma, amiért egyszerűen oda vagy?
Nincs szó szerinti kedvencem, nagyon szeretem az ifijúságit és a fantasyt is, és ha eme kettőt keverik!!!! Whooaa! *-*
EGYÉB állat (a méh számít, nem?): Egy könyv, amit nem bírtál befejezni, pedig küzdöttél vele?
Dorian Gray arcképe...

Egyebek...

Megkaptam az (elméletileg már végleges órarendemet) miszerint minden nap 6 órám lesz kivéve hétfőn, amikor 5. De ugye ezekbe nem számoltam bele a keddi és csütörtöki 0. előkészítő órákat. Nem tudom emlékeztek-e, de tavaly valahogy úgy volt, hogy kedden és csütörtökön voltak részek, na ez idén nem így lesz, ugyanis eme napokon vannak az edzéseim, amikor kb. fél 6-kor esek haza. Szóval valószínűleg idén a hétfő és a szerda lesznek a bejegyzéses napok, ugye a 2 közül csak az egyik lesz kritika, és előre is elnézést az esetleges késésekért, csak ugye most vagyok nyolcadikos, amikor nagyon fontosak a jó jegyek a továbbtanuláshoz. Bocsi.

Másik. Szeretném, hogyha kommentben válaszolnátok erre a kérdésre, mivel érdekel a véleményetek! Szeretnétek, hogyha írnék a kötelezőkről? Érdekel Titeket? Mit gondoltok, szeretnétek? A Légy jó mindhalálig-ról és az Ábel a rengetegben-ről volna szó. 

Mindenkinek jó sulit! :)

2 megjegyzés :

  1. Nálunk is ezek a kötelező. Szerintem írhatnál róluk. Amúgy nem igazán értettem ezt a családtagos TAG-et. De lehet, hogy már kicsit túl fáradt vagyok. :D:D:D

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Mikor hozol új részt? Már nagyon várom.
    Nagyon jókat szoktál írni.

    VálaszTörlés